وب سایت اختصاصی جلال تجلیان منفرد

تلگرام
چهارشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۵، ۰۶:۵۶ ب.ظ

تفاوت مدیریت شایسته سالار و مدیریت سنتی


تفاوت مدیریت شایسته سالار و مدیریت سنتی


تفاوت مدیریت شایسته سالار و مدیریت سنتی

شتاب تغییرات دنیای امروز باعث شده است روند حرکت ها خطی نبوده و الزاما آینده در راستای گذشته نباشد.ازسویی تجارب گذشته زمانی می تواند چراغ فراروی آیندگان باشد که رفتارها و اتفاقات،تکراری و قابل پیش بینی باشند .

یکی از زمینه های پرچالش امروز جوامع مدیریت است و چگونگی اداره نهادها و سازمان ها نیز موضوع روز در بسیاری از محافل علمی درمیان اندیشمندان است .

محیط های سازمانی همواره در تلاطم و تغییر است . دریافت های گوناگونی که برای مدیریت بر سازمان ها عرضه می شوند پیوسته رو به کاستی و نارسایی اند .

مدیرانی که متفکرانه می اندیشند و همواره دغدغه سازمان را در سر می پرورانند همیشه در پی کشف این نکته اند که چه رویه هایی را بi کار ببرند تا کارمندان شان همواره شخصیت واقعی خود را ابراز نمایند و رفتاری متناسب با سطح سازمان خود بروز دهند .

مدیران موثر علاوه بر دغدغه های مربوط به مسوولیت های سازمانی خویش ، به مسئولیت های اجتماعی نیز می اندیشند و نسبت به رویدادها و اتفاقات پیرامون خود حساسیت های خاصی از خود نشان می دهند و از تماس رویدادها تا حد امکان به نفع سازمان و کارکنان آن بهره برداری می کنند .

 احساس مسوولیت برای مدیران ، دیگر فقط مربوط به کارکنان تحت پوشش نیست و خدمت به مردم و پاسخگویی و مهرورزی به عنوان یک وظیفه و یک امر خطیر مورد توجه مدیران و مسوولان امروز قرار گرفته است .

مدیران هوشمند و مسوولانی که در راس سازمان ها مدیریت می کنند می دانند که برای تصمیم گیری های شان علاوه بر عوامل موثر اقتصادی و اجتماعی باید بصیرت کافی نسبت به عوامل بی شمار پیرامون خود داشته باشند و این امر با داشتن کارکنانی آگاه و هوشیار میسر خواهد بود؛ کارکنانی که از مهارت های ارتیاطی،سیاسی ،تحلیلی و سایر مهارت ها در کنار معرفت ، شناخت ، جربه و دانش خود به نفع اهداف سازمان استفاده می کنند به مراتب موثر تر از کارکنانی هستند که روزها ، ساعت ها و دقایق شان را در سازمان به بطالت می گذرانند و اصولا آهسته می آیند تا خطری تهدیدشان نکند.

 مدیران هوشمند نیز کارمندانی را که از هوشمندی لازم در گوش دادن به رهنمودها برخوردار باشند و تمرکز بیشتری بر مشارکت ها و مشاوره ها داشته باشند ترجیح می دهند .

 مدیران موفق و هوشمند تلاش می کنند در هریک از کارکنان انگیزه ایجاد نمایند و در عمل به آنها بیاموزند چگونه با دیگران ارتباط بر قرار نمایند، چگونه خود را باور نمایند و نیروهای مثبت درون خودرا چگونه آزاد کنند.

       
مدیران برجسته تک تک کارکنان خود را می شناسند و یا حداقل این اصل را مورد توجه قرار می دهند که هرانسانی، فرد ویژه ای  است و با هر کسی باید با روش خاصی رفتار کرد .

  مدیران موثر و برجسته ، راه را برای پیشرفت کارکنان شایسته باز می کنند و اسباب رشد و تقدیر به موقع آنها را هموار می کنند و برای آنها ترفیع در نظر می گیرند و تمهیدات لازم را برای کارکنان تلاشگر فراهم می نمایند و در نهایت مدیران برجسته می دانند که هر یک از کارکنان اکسیزن ویژه ای تنفس می کنند .

 آنچه برای یکی از کارکنان جان بخش و روح افزاست ممکن است برای دیگری خفه کننده باشد .   مدیر برجسته خود را خدمتگزار کارکنان می داند و با فعالیت های عملی آن را نشان می دهد تا کارکنان برای جامعه خدمات مناسبی را ارائه نمایند . 
 


مقایسه بین مدیران سنتی و مدیریت دانش محور

در یک نگاه اجمالی شیوه مدیریت سنتی ، بسته ، خودکامه ، ساده نگر  و تعصب خود خدمتی ،

ترس از تفویض اختیار و پراکندن قدرت در سازمان و نادیده گرفتن شاسته سالاری و نخبه پروری و... است،در

حالی که مدیریت مبتنی بر دانش محور  به کارگیری و پرورش افراد شایسته در پست های کلیدی است تا

بتواند پیوسته به ارائه نظرات و فکر های جدید پرداخته؛به طوری که به خلاقیت در حیطه نظارت خویش اهمیت

دهد و با نوآوری و به کارگیری خلاقیت ها آنها عملیاتی کند.

 برخی  از مدیران استانی به دلیل تعدد شرکت در جلسات برون سازمانی ، نسبت به تفویض اختیارات رغبتی نشان نمی دهند که این امر مشکلاتی را برای ارباب رجوع و مردم ایجاد می کند.

 ترس از کم شدن قدرت ناشی از تفویض اختیار و توزیع قدرت به زیردستان ، بزرگ ترین آفت مدیریتی است که مدیران دستگاههای دولتی را تهدید می کند . 


ویژگی های مدیران سنتی و محافظه کار  

1 . از پدیده تغییر احساس وحشت می کنند .

2 . عدم اطمینان آنها را آزار می دهد .

3 . از حفظ وضع موجود حمایت می کنند .

4 . به انتظار انجام کارها می نشینند .

5 . به آموزش کارکنان اعتقاد چندانی ندارند .

6 . حفظ جایگاه خویش را بر هر امر دیگری مهم تر می دانند .

7 . به محیط پیرامون سازمان توجهی ندارند .

8 . تصمیمات شتابزده و بدون تحلیل  اتخاذ می نمایند .


ویژگی های مدیران نوآور و دانش محور

 1. از توان خود اطمینان دارند .

2. خطر پذیر هستند .

3.  پیوسته به دنبال افراد شایسته جهت ارتقا جایگاه سازمان می گردند .

4 . فرصت ها را تشخیص می دهند .

5 . انتظار انجام کارهای شگفت انگیز را دارند .

6 . توانایی انجام دادن کارها را دارند .

7 . خود را خدمتگزار کارکنان می دانند .

8 . هم به طور نظری و هم عملی به دنبال تفویض اختیارند .

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۱۲/۰۴
جلال تجلیان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی